loading

Projekto „Sveikatiada“ konkursas „„Sveikatiados“ pietų lėkštė” skirtas įtraukti mokinius į vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašą atitinkančių pietų patiekalų gamybą ir paskatinti labiau įsitraukti į ugdymo įstaigos valgiaraščių rengimą.

Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos 4-5 klasių mokiniai ir klasių vadovai prisijungė prie konkurso „Sveikatiados“ pietų lėkštė.

Ketvirtokai pasirinko gaminti tausojantį patiekalą žuvies užkepėlę su daržovių garnyru ir 4 rūšių salotomis (pasirenkamomis švediško stalo principu). Penktokai nusprendė virti žuvies sriubą.

Į visus pietų lėkštės kūrimo proceso etapus mokiniai noriai įsitraukė. Juk įdomu pabūti kitoje „barikadų“ pusėje kai esi ne tik valgytojas atėjęs į mokyklos valgyklą, bet ir pabandai sukurti pats, patiekalą atitinkantį vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašą.

Ligita Gaulytė

visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje

nuotraukos autorės, G. Šuminienės, J. Kazlienės

post-img
Prev post

INICIATYVA „APIBĖK MOKYKLĄ“

Next post

OBUOLIAI - SVEIKA IR SKANU!

post-img
Kalba