
Projekto „Sveikatiada“ konkursas „„Sveikatiados“ pietų lėkštė” skirtas įtraukti mokinius į vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašą atitinkančių pietų patiekalų gamybą ir paskatinti labiau įsitraukti į ugdymo įstaigos valgiaraščių rengimą.
Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos 4-5 klasių mokiniai ir klasių vadovai prisijungė prie konkurso „Sveikatiados“ pietų lėkštė.
Ketvirtokai pasirinko gaminti tausojantį patiekalą žuvies užkepėlę su daržovių garnyru ir 4 rūšių salotomis (pasirenkamomis švediško stalo principu). Penktokai nusprendė virti žuvies sriubą.
Į visus pietų lėkštės kūrimo proceso etapus mokiniai noriai įsitraukė. Juk įdomu pabūti kitoje „barikadų“ pusėje kai esi ne tik valgytojas atėjęs į mokyklos valgyklą, bet ir pabandai sukurti pats, patiekalą atitinkantį vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašą.
Ligita Gaulytė
visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje
nuotraukos autorės, G. Šuminienės, J. Kazlienės

